Leasing v účetní závěrce nájemce v komparaci českých účetních předpisů a IFRS - Benáková, Gabriela; Vašek, Libor, 1978-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá komparací vykazování leasingu v účetní závěrce z pohledu nájemce podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. První část práce definuje leasing včetně požadavků na vykazování a zveřejňování v účetní závěrce vycházejících z konkrétních účetních přístupů. Pomocí metodiky práce je ilustrován postup zaúčtování a vykazování leasingu v účetní závěrce, na který navazuje závěrečná komparace. V ní jsou shrnuty hlavní rozdíly dopadu leasingu do účetních výkazů, které mají vliv na zhodnocení finančního zdraví účetní jednotky. Rozdílné vykazování leasingových činností ovlivňuje nejen ukazatele rentability či zadluženosti, ale také kategorie zisku EBIT nebo EBITDA.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses