Strategická analýza firmy StrongMed s. r. o. - Mondek, Matěj (2022)
Primárním cílem této bakalářské práce je poskytnout firmě StrongMed, s. r. o. komplexní pohled na její momentální tržní postavení, vnější a vnitřní okolí firmy, předpokládáný budoucí vývoj odvětví a firemní silné a slabé stránky. Tohoto cíle je dosaženo pomocí strategické analýzy a jejích nástrojů. V první řadě je provedena literární rešerše a definice jednotlivých podnikových analýz na základě dostupné literatury a odborných článků, zatímco v praktické části jsou tyto metody aplikovány na danou firmu. V samotném závěru je zhotovena SWOT analýza, která poskytuje pohled na firemní silné a slabé stránky společně s příležitostmi a hrozbami, které plynou z analýzy okolí. Veškerá data použita v této bakalářské práci byla získána z veřejně dostupných zdrojů a z rozhovorů s majitelem a jediným jednatelem analyzované firmy.