Sdílená ekonomika - Borodulina, Ekaterina; Kislingerová, Eva, 1950-; Vykhoreva, Yana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je analyzovat projekty sdílené ekonomiky ve světě z hlediska prin-cipů jejich fungování, uvést a prozkoumat ekonomické, finanční a daňové aspekty včetně možnosti získání dotace na jejich fungování. Dílčím cílem je prozkoumat pozi-tivní a negativní dopad projektů sdílené ekonomiky na konkrétní stát – Českou re-publiku. Tato práce bude rozdělena na čtyři kapitoly. První kapitola se zaměřuje na teoretická východiska a definice z oblasti sdílené ekonomiky. Ve druhé kapitole jsou představeny projekty sdílené ekonomiky včetně finančních předpokladů fungování těchto projektů. Ve třetí kapitole je analyzována možnost získání státní dotace na projekty sdílené ekonomiky. Poslední kapitola obsahuje dotazníkový průzkum o kladech a záporech projektů sdílené ekonomiky. Metody, které budou použity v práci, jsou především literární rešerše, dále metoda primárního výzkumu – dotaz-níkový průzkum provedený mezi dvěma různými cílovými skupinami – místními obyvateli a turisty. Je nutné přihlédnout nejen k názorů turistů, pro něž je vytváře-no mnoho produktů sdílené ekonomiky, ale i k názoru místních obyvatel, kteří mo-hou pociťovat negativní efekty sdílené ekonomiky. Dále bude použita metoda synté-zy a dedukce pro analýzu dosažených výsledků a pro vyvození relevantních závěrů.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses