Srovnání platforem pro text mining - Tran, Tuan Anh (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnat volně dostupné platformy pro text mining pomocí vícekriteriální analýzy a doporučit vybraný nástroj nebo nástroje dalším uživatelům, kteří se rozhodnou pracovat v této oblasti. Pro dosažení daného cíle je potřeba porozumět okruhu text miningu v širším kontextu, jak z hlediska teoretického, tak i historického. Teoretická část se zabývá definičním vymezením pojmu text mining, jeho historií od počátků až po budoucí vyhlídky. Následně jsou podrobně popsány aplikace a procesy text miningu. Praktická část začíná popisem výběru platforem, představením použitých datasetů, seznámením s metodou srovnání platforem, způsobem rozdělení a váhou kritérií. Následně jsou srovnány platformy za pomocí vybraných datasetů a kritérií.