Srovnání platforem pro text mining - Tran, Tuan Anh; Chudán, David; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnat volně dostupné platformy pro text mining pomocí vícekriteriální analýzy a doporučit vybraný nástroj nebo nástroje dalším uživatelům, kteří se rozhodnou pracovat v této oblasti. Pro dosažení daného cíle je potřeba porozumět okruhu text miningu v širším kontextu, jak z hlediska teoretického, tak i historického. Teoretická část se zabývá definičním vymezením pojmu text mining, jeho historií od počátků až po budoucí vyhlídky. Následně jsou podrobně popsány aplikace a procesy text miningu. Praktická část začíná popisem výběru platforem, představením použitých datasetů, seznámením s metodou srovnání platforem, způsobem rozdělení a váhou kritérií. Následně jsou srovnány platformy za pomocí vybraných datasetů a kritérií.
Vedoucí práce: David Chudán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses