Restrukturalizace cen vozů a prodejních podpor ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. - Tahotný, Lukáš; Krause, Josef, 1978-; Lebedzev, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce se zabývá restrukturalizací prodejních podpor a způsobu cenotvorby ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. za cílem optimalizace hladiny poměrového ukazatele ROS. Teoretická část definuje jednotlivé ukazatele finanční analýzy a jejich dělbu a další pojmy finanční analýzy. Dále jsou definovány prodejní podpory a jejich význam, způsoby a proces cenotvorby a vybrané metody analýzy konkurence. Anonymizovaná data exportovaná ze sledované společnosti v praktické části modelují restrukturalizaci pomocí metod nejen finanční a konkurenční analýzy na čtyřech světových trzích tak, aby byla zasazena do co nejširšího kontextu. Následnou projekcí účetních výkazů vyšlo najevo, že restrukturalizace je efektivní pouze na specifických trzích a za specifických podmínek, nicméně lze aplikovat na více místech v organizaci, čímž se rozšiřuje její potenciál.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses