Návrh marketingové strategie na Instagramu v gastronomickém průmyslu u malých a středních podniků - Pejřimovská, Michaela (2022)
Sociální sítě jsou globálním fenoménem, který se neustále vyvíjí a proměňuje každý aspekt našeho života. Sociální sítě jako Instagram prokázaly svůj potenciál jako skvělý nástroj pro podniky k růstu a propagaci jejich podnikání. Předchozí studie ukázaly, jaký dopad může mít používání sociálních medií na rozhodování zákazníků o nákupu, a prozkoumaly různé způsoby, jak lze zákazníky přesvědčit. Neexistuje ale mnoho výzkumů, které definují strategii, jak mohou podniky dosáhnout většího povědomí o podniku a engagementu. Tato studie se zaměřuje na výzkum prostřednictvím kvalitativních metod, konkrétně pomocí případové studie a rozhovory se social media specialisty a ukazuje, jak mohou různé proměnné ovlivnit povědomí o podniku a engagement. Tato práce zjišťuje, že existují specifické strategie, které lze použít k růstu povědomí o podniku a zlepšení engagementu.