Vývoj na českém pojistném trhu z pohledu pojistitelů - Hudecká, Kristýna (2022)
Bakalářská práce se věnuje vývoji pojistitelů na českém pojistném trhu na základě zvolených ukazatelů. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s pojistným trhem, zejména se subjekty vystupující na tomto trhu a analýza vývoje českého pojistného trhu od počátku samostatného českého státu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku pojistného trhu, subjektů působících na pojistném trhu, ukazatelů úrovně a faktorů mající na trh vliv. V praktické části je provedena analýza vývoje českého pojistného trhu, nástin možného budoucího vývoje pojistného trhu v České republice a shrnutí pojistného trhu v roce 2021.