Vývoj na českém pojistném trhu z pohledu pojistitelů - Hudecká, Kristýna; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se věnuje vývoji pojistitelů na českém pojistném trhu na základě zvolených ukazatelů. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s pojistným trhem, zejména se subjekty vystupující na tomto trhu a analýza vývoje českého pojistného trhu od počátku samostatného českého státu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku pojistného trhu, subjektů působících na pojistném trhu, ukazatelů úrovně a faktorů mající na trh vliv. V praktické části je provedena analýza vývoje českého pojistného trhu, nástin možného budoucího vývoje pojistného trhu v České republice a shrnutí pojistného trhu v roce 2021.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses