Vliv hodnoty vnitřních zdrojů na oceňování služeb SaaS platforem v Startupovém sektoru - Kučera, Jan; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce je zaměřená na vnitřní zdroje ovlivňující cenovou politiku SaaS (Software as a Service) služeb. Především pak na společnost ROIVENUE a její zdroje spojené s cenovou politiku. Práce je rozdělena do 3 segmentů. První segment se věnuje teoretické rovině vnitřních a vnějších zdrojů a jaký vliv mají na cenotvorbu produktů typických pro SaaS. Druhý segment je zaměřen především na analýzu společnosti ROIVENUE a jejího ceníku. V tomto segmentu se zaměřím na Interní a Externí vlivy, které působí na cenotvorbu. Externí vlivy budou méně akcentovány, jelikož tato práce má za úkol především blíže specifikovat vliv vnitřních zdrojů na ceník SaaS služeb. Výsledkem této analýzy bude identifikace silných a slabých stránek ROIVENUE a také příležitostí a hrozeb pramenících z okolního prostředí. Ve třetí části se budu věnovat vytvoření dlouhodobé strategie oceňování produktů v závislosti na vnitřních hodnotách a konkurence schopnosti podniku. Představím aktivity, které jsou potřeba k dlouhodobému praktikování mnou představené strategie. Výsledkem práce bude doporučení strategie oceňování služeb poskytovaných společností ROIVENUE s.r.o. a její dlouhodobá udržitelnost.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses