Branding kulturních institucí : Národní kulturní památka Vyšehrad - Velechovská, Simona; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem brandingu a jeho specifikací pro oblast kulturních institucí. V teoretické části práce jsou popsány pojmy jako je corporate identity, corporate design, branding a brand. Téma brandingu je v závěru teoretické části dále specifikováno pro oblast kulturních institucí. Praktická část se zaměřuje na proces rebrandingu Národní kulturní památky Vyšehrad, kdy je popsána původní a současná vizuální identita zkoumané instituce. Zároveň je v této části přiblížen průběh hledání nového vizuálního stylu. Cílem práce je zhodnotit proces rebrandingu Národní kulturní památky Vyšehrad a jeho výslednou podobu. Pro naplnění stanoveného cíle je vycházeno z dostupných mediálních výstupů a z rozhovorů se zapojenými aktéry (ředitelem instituce, organizátory soutěže a designéry nové vizuální identity) a s nezávislými odborníky z oblasti grafického designu. Výstupem bakalářské práce je podrobné zmapování procesu rebrandingu Národní kulturní památky Vyšehrad, které může sloužit jako příklad dobré praxe pro ostatní subjekty.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses