Zhodnocení udržitelnosti projektu Fortna : animace kláštera bosých karmelitánů na Hradčanech - Tesaříková, Marie (2022)
Bakalářská práce se zabývá animací objektu bývalého kláštera bosých karmelitek na Hradčanech, který je nyní ve vlastnictví řádu bosých karmelitánů. Od roku 2020 v něm sídlí projekt Fortna, vzdělávací a duchovní centrum, které si klade za cíl být otevřeným místem pro každého. Projekt funguje na neziskové bázi, cílem práce je zhodnotit jeho dlouhodobou udržitelnost, analyzovat provoz a navrhnout doporučení pro jeho budoucí fungování. Práce se věnuje také animačním aktivitám v takto exponovaném místě, jako jsou Hradčany a přínosu projektu pro samotnou památku.