Analýza a návrh informačního systému pro HR oddělení gastronomického podniku - Brychtová, Eliška (2022)
Bakalářská práce Analýza a návrh informačního systému pro HR (Human Resources) oddělení gastronomického podniku se zabývá analýzou podnikových procesů a informačního systému v rámci řízení lidských zdrojů a výběrem nového personálního systémů pro konkrétní společnost. V práci je nastíněna situace aktuálních problémů s personálem v gastronomické oblasti, role HR pro podnik a význam personálních informačních systémů. Ve třetí kapitole je představen pro práci vybraný podnik a další kapitola obsahuje procesní analýzu HR procesů v podniku. Analýza původního personálního systému je uvedena v rámci páté kapitoly. Na základě získaných dat byl vytvořen katalog požadavků na nový informační systém pro HR. Aktuální trendy personálních systémů představuje kapitola šestá, kde je také uveden výzkum globálního a českého trhu. Ve stejné kapitole jsou představeny produkty, ze kterých bylo vybíráno pro daný podnik. Samotnému výběru produktu a jeho testování je věnována poslední kapitola práce., která vychází ze získaných dat z provedených analýz a katalogu požadavků.