Oceňování aktiv k rozvahovému dni při aplikaci modelu historické ceny v ČR - Beránková, Anna (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o oceňování aktiv k rozvahovému dni při aplikaci modelu historické ceny v ČR. První část práce je věnována teoretickému zasvěcení do problematiky. V práci jsou popsány účetní principy a zásady, kterými se účetní jednotky musí řídit, dále způsoby oceňování, proces inventarizace a nástroje zásady opatrnosti, které upravují výši ocenění aktiv. Vše je proloženo praktickými ukázkami prostřednictvím příkladů. V druhé části práce je analýza účetních závěrek vybraných společností, kde je ukázáno reálné využívání těchto nástrojů v praxi.