Oceňování aktiv k rozvahovému dni při aplikaci modelu historické ceny v ČR - Beránková, Anna; Randáková, Monika, 1966-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o oceňování aktiv k rozvahovému dni při aplikaci modelu historické ceny v ČR. První část práce je věnována teoretickému zasvěcení do problematiky. V práci jsou popsány účetní principy a zásady, kterými se účetní jednotky musí řídit, dále způsoby oceňování, proces inventarizace a nástroje zásady opatrnosti, které upravují výši ocenění aktiv. Vše je proloženo praktickými ukázkami prostřednictvím příkladů. V druhé části práce je analýza účetních závěrek vybraných společností, kde je ukázáno reálné využívání těchto nástrojů v praxi.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses