Podnikatelský plán - fotovoltaická elektrárna - Krejčí, Josef; Müllerová, Jana; Beneš, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Popularita fotovoltaiky každoročně roste. Výstavba fotovoltaické elektrárny představuje pro investory velmi zajímavou podnikatelskou příležitost s ohledem na možnost získání dotace z Evropské unie. Diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu na výstavbu fotovoltaické elektrárny pro společnost Alfa Solar s.r.o. Součástí práce je vlastní kvantitativní výzkum vnímání fotovoltaických elektráren ve dvou vybraných obcích v České republice. Hlavní výzkumnou metodou je dotazníkové šetření. Klíčovou roli v podnikatelském plánu hraje finanční plán, který je sestaven ve třech scénářích – realistickém, optimistickém a pesimistickém. Ekonomická efektivnost je zhodnocena pomocí diskontované doby návratnosti, čisté současné hodnoty a indexu rentability. Cílem diplomové práce je zhodnocení celého investičního projektu a následné doporučení k jeho případné realizaci.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses