ETCS a jeho implementace v ČR s ohledem na spojenou finanční zátěž - Hrubý, Adam; Mervart, Michal, 1977-; Pohl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je nastínit fungování evropského vlakového zabezpečovacího zařízení ETCS s procesem implementace na český železniční systém. První část se vrací lehce do minulosti a ukazuje, jak probíhal vývoj vlakového zabezpečovacího zařízení na železnicích obecně. V poslední řadě je zobrazena finanční náročnost implementace ETCS, především tedy palubních částí do vozidel. Data byla zpracována především ze zdrojů Správy železnic, Ministerstva dopravy a rozsáhlé knihy, která se zabývá podrobným popisem systému ETCS. Výsledkem práce je zjištění obrovské finanční a technické náročnosti tohoto projektu, což by se však mělo v budoucnu několikanásobně vrátit, protože železnice má obrovský potenciál převzít roli favorita v dopravě. S ohledem na Green Deal a rostoucí udržitelné myšlení se toto postavení ještě umocňuje.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses