Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů v podniku realitního poradenství - Benca, Diana (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kalkulacemi a analýzou ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku, jehož předmětem podnikání je realitní zprostředkování. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje seznámení se základními pojmy týkajícími se manažerského účetnictví. Zabývá se základními poznatky o kalkulacích a ziskovosti výkonů. V praktické části je nejprve představen podnik a jeho produkty. Dále je věnována pozornost nákladům společnosti, jejich členění a alokaci. V dalších kapitolách je navržena kalkulace. Na závěr praktické části je provedena analýza ziskovosti jednotlivých výkonů a podniku jsou navržena možná doporučení do budoucna.