Strategická analýza konkrétneho podniku - Pavláková, Kristína (2022)
Cieľom bakalárskej práce je zistenie faktorov, ktoré ovplyvňujú Dermacol na trhu a vyhodnotenie vnútorných zdrojov za účelom výšenia tržného podielu. Prácu tvorí teoretická časť, ktorá obsahuje metódy, z ktorých vychádza praktická časť práce. V rámci praktickej časti sú využité nástroje na analýzu vonkajšieho prostredia firmy a na nalýzu interných zdrojov. V závere práce sú zistené jednotlivé väzby medzi silnými, slabými stránky a príležitosťami, hrozbami vo SWOT analýze. Na základe zistení sú zostavené odporúčania pre podnik na zvýšenie tržného podielu.