Kontrola dodržování rozpočtů na příkladu konkrétního podniku - Onderková, Lenka (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kontroly dodržování rozpočtů na příkladu podniku poskytujícího služby. Popisuje také propojení mezi rozpočty a systémem odměňování vedoucích zaměstnanců odpovědných za jejich dodržení. Teoretická část objasňuje význam plánů a rozpočtů v řízení podniku. Jsou zde zdůrazněny funkce rozpočtů, zejména plánovací a hodnotící. Praktická část se skládá z popisu tvorby a kontroly rozpočtů v daném podniku a dále z popisu systému odměňování manažerů. Na základě srovnání teoretických a praktických poznatků jsou v závěru navrženy optimalizace a možná zlepšení v těchto oblastech.