Kontrola dodržování rozpočtů na příkladu konkrétního podniku - Onderková, Lenka; Křehnáčová, Aneta; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kontroly dodržování rozpočtů na příkladu podniku poskytujícího služby. Popisuje také propojení mezi rozpočty a systémem odměňování vedoucích zaměstnanců odpovědných za jejich dodržení. Teoretická část objasňuje význam plánů a rozpočtů v řízení podniku. Jsou zde zdůrazněny funkce rozpočtů, zejména plánovací a hodnotící. Praktická část se skládá z popisu tvorby a kontroly rozpočtů v daném podniku a dále z popisu systému odměňování manažerů. Na základě srovnání teoretických a praktických poznatků jsou v závěru navrženy optimalizace a možná zlepšení v těchto oblastech.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses