Kompetence absolventů specializace Projektový management na trhu práce - Hulánová, Natálie; Lorencová, Hana; Hájek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce analyzuje kompetence absolventů vedlejší specializace Projektový management na Vysoké škole ekonomické v Praze s cílem určit, zda jsou v souladu s potřebami trhu práce. Metodou triangulace sestávající z analýzy studijních plánů, dotazníkového šetření absolventů doplněného rozhovory a screeningu pracovních nabídek je zjištěno, že absolventi považují specializaci za velmi kvalitně koncipovanou a propojenou s praxí. Celkově rozvíjí jak měkké, tak tvrdé kompetence studentů na dostatečné úrovni. Za účelem kontinuálního zlepšování jsou navržena čtyři inkrementální doporučení pro zefektivnění rozvoje studentů specializace, aby byli plně připraveni na začátek své kariéry v projektovém managementu. Specializace by se dle zjištění měla výrazněji zaměřit na komunikační dovednosti včetně vyjednávání, uplatňování moci a změnového řízení, dbát na přínosnost a praktičnost při plnění praxe ve firmách i během závěrečné souborné zkoušky, a intenzivněji při výuce využívat softwarovou podporu projektového řízení.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses