Mezinárodní nákladní přeprava ve společnosti PEC, s.r.o. - Likhitckii, Iaroslav (2022)
Bakalářská práce je věnována zkoumání mezinárodní nákladní přepravz ve společnosti „PEC“, s.r.o. Cílem práce je analyzovat činnosti společnosti a navrhnout možné doporučení a způsoby optimalizace těchto činností. První část práce obsahuje popis základních pojmů logistiky, definici toho, co je to logistika, a klasifikaci existujících druhů logistiky. Samostatně je analyzováno téma mezinárodní logistiky jako hlavní téma studie. Dále byly uvedeny obecné informace o „PEC“ s.r.o., jako je základní popis činnosti společnosti, popis logistických činností a finanční situace společnosti. V druhé části bakalářské práce byly navrženy způsoby optimalizace práce skladu v Petrohradě. Dalším bodem při optimalizaci práce „PEC“ byla volba optimální trasy pro odeslání nákladu z Petrohradu do Říma podle výchozích podmínek. Poté byl zvolen optimální přepravce nákladu. Toto bylo provedeno pomocí specializovaných výpočtových vzorců, ABC analýzy, Bellmanovy funkce pro určení nejmenší hodnoty optimalizačního kritéria, síťového grafu, párové srovnávací matice, výpočtu integrálního hodnocení a škály žádoucnosti. Na konci bakalářské práce jsou uvedeny výsledky navržených optimalizačních metod ve formě souhrnné tabulky.