Mezinárodní nákladní přeprava ve společnosti PEC, s.r.o. - Likhitckii, Iaroslav; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce je věnována zkoumání mezinárodní nákladní přepravz ve společnosti „PEC“, s.r.o. Cílem práce je analyzovat činnosti společnosti a navrhnout možné doporučení a způsoby optimalizace těchto činností. První část práce obsahuje popis základních pojmů logistiky, definici toho, co je to logistika, a klasifikaci existujících druhů logistiky. Samostatně je analyzováno téma mezinárodní logistiky jako hlavní téma studie. Dále byly uvedeny obecné informace o „PEC“ s.r.o., jako je základní popis činnosti společnosti, popis logistických činností a finanční situace společnosti. V druhé části bakalářské práce byly navrženy způsoby optimalizace práce skladu v Petrohradě. Dalším bodem při optimalizaci práce „PEC“ byla volba optimální trasy pro odeslání nákladu z Petrohradu do Říma podle výchozích podmínek. Poté byl zvolen optimální přepravce nákladu. Toto bylo provedeno pomocí specializovaných výpočtových vzorců, ABC analýzy, Bellmanovy funkce pro určení nejmenší hodnoty optimalizačního kritéria, síťového grafu, párové srovnávací matice, výpočtu integrálního hodnocení a škály žádoucnosti. Na konci bakalářské práce jsou uvedeny výsledky navržených optimalizačních metod ve formě souhrnné tabulky.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses