Rozdílné dopady na duševní zdraví zaměstnanců během období pandemie Covid-19 - Nigrinová, Klára (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na možné psychické dopady na duševní zdraví zaměstnanců způsobené koronavirovou krizí, která probíhala převážně v letech 2020 a 2021 a způsobila světovou pandemii nemoci Covid-19. Výzkumnou skupinou jsou zaměstnanci tří různě velkých firem z České republiky. Cílem práce je zjistit jaké psychické dopady se nejčastěji u zaměstnanců objevovaly a jak zaměstnanci zvládali přechod na práci z domova. V této práci mohou také firmy získat doporučení, jak během takové doby lze pomoci svým zaměstnancům a zároveň jsou poskytnuty doporučení i pro jednotlivé zaměstnance. V závěru práce jsou shrnuty nejdůležitější poznatky získané pomocí kvalitativního výzkumu a výsledky jsou porovnány s jinými mezinárodními studiemi.