Strategická analýza spoločnosti CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, a.s. - Horňák, Jakub; Štamfestová, Petra, 1984-; Ryška, Tomáš, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom práce je navrhnúť pozmenenie súčasnej stratégie spoločnosti CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, a.s. Na základe strategickej analýzy podniku formulovať a navrhnúť strategické doporučenia za účelom zlepšenia riadenia a udržania si konkurenčnej výhody. Samotná strategická analýza pozostáva z viacerých čiastkových analýz, predmetom skúmania niektorých analýz je makro, iných mikroprostredie podniku. SLEPTE analýza pozostáva z identifikovania rôznych typov faktorov, a teda faktorov sociálneho, legislatívneho, ekonomického, politického, technologického a ekologického charakteru. Ďalej je uskutočnená analýza samotného odvetvia v ktorom spoločnosť pôsobí, z pohľadu veľkosti trhu, životného cyklu odvetvia, distribučných kanálov, konkurentov. Dôležitá štrukturálna analýza odvetvia je doplnená o Porterovu analýzu piatich konkurenčných síl, analýzu vnútorných zdrojov podniku spojenú s VRIO analýzou, a takisto finančnú analýzu, analýzu produktového portfólia a analýzu rizík. SWOT analýza predstavuje syntézu jednotlivých analýz. V závere kvalifikačnej práce sú navrhnuté doporučenia na pozmenenie súčasnej stratégie.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses