Návrh online marketingové strategie začínajícího internetového obchodu - Šmejkalová, Barbora (2022)
Online marketing je v současné době klíčovou disciplínou pro rozvoj podnikání na internetu. Předmětem bakalářské práce je e-shop zaměřující se na prodej jógových pomůcek, který dosud nevyužíval potenciál online marketingu. Cílem této práce bylo navrhnout online marketingovou strategii pro zmíněný začínající internetový obchod dle modelu See–Think–Do–Care. Pomocí kvantitativního výzkumu a analýzy dat z analytických nástrojů bylo možné definovat cílovou skupinu potenciálních zákazníků. Na základě výsledků provedeného výzkumu byla navržena zmíněná online strategie pro potřeby e-shopu a vhodná doporučení. Její součástí byla jednotlivá obsahová sdělení, kanály a metriky pro každou z fází modelu. Závěrem práce bylo sestavení rozpočtu a časového harmonogramu pro následujících pět měsíců roku 2022.