Strategická analýza spoločnosti Tesco Stores ČR a. s. - Tomkó, Mário; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Táto bakalárska práca sa venuje strategickej analýze spoločnosti Tesco Stores ČR a. s. , ktorá pôsobí v odvetví maloobchodu s potravinami, nápojmi, tabakovými výrobkami a podobne. Hlavným cieľom tejto práce je pomocou nástrojov strategickej analýzy navrhnúť rámcove strategické odporúčania k zlepšeniu postavenia firmy a taktiež k zlepšeniu finančného zdravia spoločnosti Tesco Stores ČR a. s. Práca pozostáva z dvoch hlavných častí, ktorými sú teoretická časť a praktická časť. Teoretická časť sa zaoberá hlavne teoretickými východiskami jednotlivých častí strategickej analýzy, ktoré budú použité v praktickej časti. Následne sú v praktickej časti použité tieto nástroje a oblasti strategickej analýzy: PESTLE analýza , analýza odvetvia, analýza konkurencie, mapa konkurenčných skupín, porterov model piatich síl, analýza záujmových skupín, VRIO analýza, finančná analýza, hodnototvorný reťazec, predstavenie portfólia, SWOT analýza a analýza rizík. Posledná časť práce je venovaná záveru a odporučeniam pre zlepšenie.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses