Vybrané segmenty na českém trhu práce v porovnání se státy EU mezi lety 2011-2020 - Stříbrný, Michal; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Česká republika již tradičně vykazuje nízké hodnoty v rámci míry nezaměstnanosti. Na trhu práce se ovšem vyskytují i segmenty, které mají na trhu práce znevýhodněné postavení a jsou postiženy vyšším rizikem ztráty zaměstnání. Data jsou čerpána ze sekundárních zdrojů za poslední dekádu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část vymezuje základní pojmy a shrnuje základní teoretická východiska. Analytická část pak mapuje v první polovině nezaměstnanost a ve druhé vzdělanostní strukturu a platovou a mzdovou sféru v České republice v komparaci s Evropskou unií. Tato práce si klade za cíl definovat hlavní problémy u vybraných segmentů na trhu práce a zformulovat doporučení k jejich lepšímu zapracovávání na trh práce.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses