Specifika marketingu napříč podniky rychlého občerstvení - Andraščík, Matěj (2022)
Bakalářská práce přináší komplexní pohled na podstatu fungování podniků rychlého občerstvení a hodnotí jejich marketingovou strategii společně se způsobem komunikace. Cílem bakalářské práce je vyhodnotit způsob aktuální marketingové komunikace výhradně na příkladu globálních řetězců, které jsou provázány s osobními poznatky a zkušenostmi autora, o něž je vyhodnocení obohaceno. Praktická část se člení na představení tří nejznámějších globálních řetězců, dotazníkové šetření a individuální rozhovory. V dotazníkovém šetření je posuzováno vnímání řetězců dotazovanými dle návštěvnosti, znalosti jednotlivých značek a dále dle ceny, kvality a zdravotního dopadu produktů. Individuální rozhovory doplňují dosavadní poznatky o zkušenosti odborníků z vedoucích pozic z KFC, McDonald’s a Starbucks. V závěru je rozpracována myšlenka, že podniky rychlého občerstvení nejsou pouze o rychlém servisu za adekvátní cenu.