Strategická analýza Velký ryby, s.r.o. - Horáčková, Hana (2022)
Tato bakalářská práce má za cíl pomocí strategické analýzy společnosti odhalit její silné a slabé stránky a identifikovat příležitosti a hrozby, které na ni bezprostředně působí, a na jejich základě formulovat strategická doporučení, která by v budoucnosti podniku pomohla stát se více konkurenceschopným a profitabilním. V druhé části práce je zpracováno posouzení investiční příležitosti podniku, který zvažuje otevření sushi baru v druhé části své provozovny. Nejprve jsou témata zpracována teoreticky a pomocí odborné literatury jsou definovány hlavní pojmy a vysvětleny principy, které jsou následně aplikovány na daný podnik v části praktické. Analýza je zpracována pomocí nástrojů jako PESTLE, Porterův model pěti sil a VRIO a následně je zanesena do SWOT matice a investice je posouzena pomocí metody čisté současné hodnoty.