Komparace přístupu ke zdravotní politice pohledem programových dokumentů jednotlivých vlád České republiky v letech 2010-2020 - Nápravník, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je analýza přístupů jednotlivých vlád k zdravotní politice v letech 2010-2020 v České republice pomocí programových prohlášení. V teoretické části jsem vymezil několik základních pojmů ze zdravotní politiky, dále jsem popsal Zdravotní modely a to Beveridgův, Bismarckův a Americký model, popsal subjekty zdravotnického systému a obecně popsal český zdravotnický systém, jeho financování a několik problémů, který zdravotnický systém zužuje. V praktické části jsou analyzované jednotlivé přístupy vlád k zdravotní politice, pomocí programových prohlášení a následné porovnání se zavedenými opatřeními. Byly zkoumány dopady zavedených opatření. Následně byla testována hypotéza, zda změny jednotlivých vlád ovlivňují spotřebu zdravotnictví a na konec práce byly navrženy změny ovlivňující český zdravotnický systém.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses