Možnosti regenerace areálu městského parku, bývalých městských lázní a fotbalového stadionu v Chomutově - Hrdinová, Veronika (2022)
Tato bakalářská práce řeší problematiku brownfields a veřejných prostranství a možnosti jejich budoucí regenerace v souladu s koncepcí udržitelného rozvoje. Cílem je zhodnotit plánované záměry vlastník či vlastníků areálu zahrnujícího městský park, brownfield bývalých městských lázní a brownfield bývalého fotbalového stadionu a navrhnout vlastní doporučení pro jeho budoucí využití. Závěrečné zhodnocení a vlastní návrhy jsou sestaveny na základě osobního rozhovoru se zástupcem vlastníka areálu, ankety mezi chomutovskými spolky, kluby a sdruženími a ankety mezi tisíci potenciálními uživateli areálu z řad veřejnosti. Na základě informací získaných od výše zmíněných aktérů je v závěru sestaven návrh na využití areálu jako multifunkčního centra, které by nejvíce odpovídalo jejich názorům a požadavkům.