Návrh a implementace multiplatformní mobilní aplikace - Štípek, Jan (2022)
Tato práce se zabývá problematikou návrhu a implementace multiplatformní mobilní aplikace. Cílem je porovnat multiplatformní frameworky Flutter, React Native a Xamarin a následně použít jeden z nich k vývoji frontedové mobilní aplikace určené pro operační systémy Android a iOS. Aplikace je určena k ovládání osvětlení v kancelářích a splňuje požadavky zadavatelské společnosti. Analýza požadavků, návrh a testování aplikace je provedeno dle Metodiky pro malé softwarové projekty (MMSP). V první části práce jsou analyzovány vybrané multiplatformní frameworky a porovnány dle specifikovaných kritérií hodnocení. Druhá část práce je věnována analýze a návrhu aplikace s pracovním názvem Chytré osvětlení. Z pracovních produktů vytvořených v rámci analýzy a návrhu vychází implementace aplikace. Tyto pracovní produkty mohou sloužit jako inspirace při řešení podobných projektů. V závěru práce je popsána implementace klíčových částí aplikace pomocí vybraného multiplatformního frameworku, který byl pomocí metody multikriteriálního hodnocení variant zvolen jako nejvhodnější pro vývoj vzhledem k požadavkům zadavatelské společnosti. Hlavním výstupem této práce je funkční mobilní aplikace sloužící k ovládání osvětlení.