Využitie platformy Webflow pre tvorbu a optimalizáciu webových stránok - Drgová, Veronika; Švarc, Tomáš; Vomáčka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Ako vyplýva už zo samotného názvu práce, táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom ako aj celým procesom tvorby webových stránok za použitia platformy Webflow. Práca vysvetľuje celý postup realizácie stránky na webovej lokalite od základného výberu domény, hostingu, redakčného systému až po vysvetlenie základných procesov pre tvorbu aj samotného vzhľadu stránky. Cieľom práce je priniesť čitateľovi hlbšie pochopenie o fungovaní webových stránok v systéme Webflow a taktiež aj vniknúť a porozumieť celému postupu a metódam tvorby stránky v redakčných systémoch. Po prečítaní tejto práce bude čitateľ sám schopný rozlišovať medzi jednotlivými systémami, vybrať si vhodného poskytovateľa web hostingu pre stránku a taktiež bude vedieť tieto znalosti úspešne prepojiť s tvorbou webu na platforme Webflow. S týmito bodmi sa spája aj základné pochopenie fungovania internetu, ktoré sa s tvorbou a prácou na webových stránkach prirodzene prepája. V praktickej časti práce čitateľ pochopí základné know-how pre použitie systému Webflow, ktoré mu môže byť prínosom pri tvorbe vlastnej stránky, blogu či pri spracovávaní online portfólia. Tieto informácie sú obohacujúce aj v prípade podnikateľa, ktorý si chce vytvoriť svoj elektronický obchod či pri samostatnej podnikateľskej činnosti postavenej na vývoji webových stránok. Na svoje si príde aj čitateľ so záujmom o pochopenie rozdielu medzi webom postavenom na redakčnom systéme s možnosťou automatického generovania kódu a webom tvorenom ručným kódovaním.
Vedoucí práce: Tomáš Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses