Strategická analýza - Jandová, Eliška; Krause, Josef, 1978-; Tesař, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je poskytnutí strategických doporučení pro společnost Nobilis Tilia, získaných metodami strategické analýzy. Metody strategické analýzy využívají sekundárních i primárních dat. Sekundární data čerpá z účetních závěrek od roku 2017 až do roku 2020. Primární data jsou čerpána z rozhovorů s jednateli a zaměstnanci společnosti. Metody vychází z literární rešerše a jsou představeny v teoretické části. V praktické části je provedena analýza okolí a vnitřních zdrojů a schopností. Pro analýzu okolí je použita PESTEL analýza, analýza odvětví, konkurence a zájmových skupin. V analýze vnitřních zdrojů a schopností jsou klasifikovány zdroje, využity ve VRIN analýze, dále je provedena finanční analýza, hodnototvorný řetězec a portfolio analýza. Syntéza využívá k matici SWOT slabých a silných stránek z analýzy vnitřních zdrojů a schopností a ohrožení a příležitosti z analýzy vnějšího okolí. Dále je v syntéze rozebrána analýza rizika. Na základě dílčích výsledků byla v závěru formulována strategická doporučení pro společnost Nobilis Tilia.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses