Analýza rozvoje paliativní péče v Královéhradeckém kraji v roce 2021 - Kropáčková, Natálie; Barák, Vladimír; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá analyzováním rozvoje paliativní péče v Královéhradeckém kraji v roce 2021. V teoretické části práce jsou vymezeny důležité pojmy související s paliativní péčí. Představeny jsou též způsoby financování a legislativní rámec této péče. Praktická část se zabývá zobrazení trendu stárnutí populace. Stěžejní částí práce je analýza dostupnosti paliativní péče na území České republiky, s nejbližší zaměřením na Královéhradecký kraj. Dále také strategie rozvoje této péče v Královéhradeckém kraji pro střednědobý horizont let 2021–2027 a vlastní doporučení pro rozvoj. Výsledkem výzkumného šetření je, že na území sledovaného kraje je již v současné chvíli poskytnuta poměrně dobrá síť paliativní péče, vzhledem k tomu, že kraj plní cíle ministerstva zdravotnictví. Současně je plánovaný rozvoj dostatečný a pokryje výraznou část přibývající postreprodukční složky obyvatelstva vyžadují paliativní péči.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses