Péče o zaměstnance ve společnosti Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. Vienna Insurance Group - Brychtová, Nikol (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o zaměstnance ve společnosti Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. Vienna Insurance Group. Cílem bakalářské práce je posouzení systému péče o zaměstnance ve vybrané společnosti. Prvním dílčím cílem je shrnutí základních teoretických východisek a druhým dílčím cílem identifikovat silné a slabé stránky společnosti. Hlavním přínosem práce je vznést návrhy doporučení pro tuto oblast, které může společnost využít jako příležitost k dalšímu rozvoji ve zkoumané oblasti. Celková práce je dělena do dvou částí. Teoretická část shrnuje základní teoretická východiska k dané problematice péče o zaměstnance, jako jsou pracovní podmínky, motivace zaměstnanců a zaměstnanecké výhody. V praktické části je posléze konkrétní podnik v této oblasti posouzen. Společnost je charakterizována, je provedena analýza současného systému péče o zaměstnance a realizováno výzkumné šetření zaměřené na spokojenost zaměstnanců s nynějším systémem. V konečné části jsou veškerá získaná data shrnuta a u slabých míst jsou navržena doporučení ke zlepšení.