Strategická analýza - Zajíc, Jan; Krause, Josef, 1978-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je na základě provedené strategické analýzy a zjištěných silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení navrhnout doporučení pro úpravu strategie společnosti Heaven Labs s.r.o. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části je rozebrán pojem strategie a jednotlivé dílčí analýzy, které v celku tvoří strategickou analýzu. V praktické části je provedena strategická analýza společnosti Heaven Labs s.r.o., kterou tvoří analýza okolí, analýza vnitřních zdrojů a schopností a syntéza. Okolí společnosti je analyzováno pomocí PESTLE analýzy, Porterova modelu 5 sil, analýzy konkurence a mapy konkurenčních skupin. Součástí analýzy vnitřních zdrojů a schopností je VRIN analýza, analýza portfolia a finanční analýza. V syntéze je provedena SWOT analýza, která porovnává jednotlivá zjištění, a analýza rizik. Z provedených analýz plynou zjištění, že společnost má na trhu silnou pozici, avšak její primární slabou stránkou je úzké portfolio. Na konci práce jsou poskytnuta autorova doporučení. Dokončená práce bude předána vedení společnosti Heaven Labs s.r.o.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses