Ekonomické souvislosti ve vývoji československého filmu v letech 1953 - 1956 - Kabelová, Ester; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vývoje československé kinematografie v letech 1953-1956 a na analýzu jejího ekonomického pozadí. Soustředí se zejména na financování kinematografie v centrálně řízeném hospodářství, které srovnává s financováním kinematografie ve standartním prostředí trhu. Cílem práce je detailně popsat model organizace výroby kinematografie nazývaný státně řízený modus produkce na základě dobových archivních materiálů. Dále se zaměří na problémy vycházející z tohoto typu produkce.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses