Cenové stratégie za využitia analýzy veľkých dát - Bihány, Daniel; Bahník, Štěpán; Tkáčik, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Táto práca sa venuje problematike cenových stratégií v prostredí e-commerce. Cieľom práce je preskúmať a vyhodnotiť cenové praktiky využívané spoločnosťami pôsobiacimi v elektronickom obchode Českej republiky, s dôrazom na využitie analýzy veľkých dát. Teoretická časť sa úvodom venuje cene a cenovým stratégiám, následne je v nej pozornosť venovaná elektronickému obchodu, cenovým stratégiám v ňom využívaným a problematike veľkých dát s nim súvisiacou. V praktickej časti je prostredníctvom metódy web scraping v priebehu roka 2021 získaných cez 10 miliónov záznamov o produktových dátach najväčších českých spoločností predávajúcich spotrebnú elektroniku online. Tieto sú následne analyzované a vyhodnocované. Práca potvrdzuje teoretické poznatky o využívaní dynamických cenových stratégií e-commerce spoločnosťami a cenovej disperzií na internete, zároveň vyhodnocuje analýzu veľkých dát ako významný faktor úspechu spoločností.
Vedoucí práce: Štěpán Bahník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses