Analýza srovnání efektivnosti pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze mezi lety 2015 až 2021 - Jasanská, Veronika (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou srovnání efektivnosti pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze mezi lety 2015 až 2021. V teoretické části práce jsou popsány ekonomické školy vztahující se ke zvolenému tématu. Dále je popsána bytová politika včetně svých cílů a nástrojů, bytový trh a možnosti financování bydlení. Praktická část práce seznamuje čtenáře s analyzovanými regiony a následně se zabývá jejich analýzou s použitím indikátorů price-to-income, rent-to-income a price-to-rent. Komparací výsledků analýz je naplněn cíl práce, kterým bylo zhodnotit efektivnost pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze. Součástí cíle této bakalářské práce je testována hypotéza ve znění: ,,Na Mostecku je efektivnější pořízení a následný pronájem nemovitostí než v Praze.“ Tato stanovená hypotéza je na základě získaných dat z analýzy práce verifikována.