Analýza srovnání efektivnosti pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze mezi lety 2015 až 2021 - Jasanská, Veronika; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Čečrdlová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou srovnání efektivnosti pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze mezi lety 2015 až 2021. V teoretické části práce jsou popsány ekonomické školy vztahující se ke zvolenému tématu. Dále je popsána bytová politika včetně svých cílů a nástrojů, bytový trh a možnosti financování bydlení. Praktická část práce seznamuje čtenáře s analyzovanými regiony a následně se zabývá jejich analýzou s použitím indikátorů price-to-income, rent-to-income a price-to-rent. Komparací výsledků analýz je naplněn cíl práce, kterým bylo zhodnotit efektivnost pořízení a následného pronájmu nemovitostí na Mostecku a v Praze. Součástí cíle této bakalářské práce je testována hypotéza ve znění: ,,Na Mostecku je efektivnější pořízení a následný pronájem nemovitostí než v Praze.“ Tato stanovená hypotéza je na základě získaných dat z analýzy práce verifikována.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses