Analýza efektivity státní podpory vícečetných rodin v ČR v letech 2017 až 2021 - Straková, Ludmila; Štípek, Vladimír, 1986-; Georgiu, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na efektivitu státní podpory vícečetných rodin v ČR mezi lety 2017 a 2021. Snaží se odpovědět na otázku, zda je v rámci české rodinné politiky dostatečně dbáno na potřeby rodin se třemi a více dětmi. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou převážně metodou literární rešerše popsány základní pojmy týkající se sociální politiky jako takové, včetně definice konceptu welfare state a rozboru tří pilířů sociálního zabezpečení. Praktická část práce pak zejména analýzou dat, dotazníkovým šetřením i metodou modelových rodin zkoumá a analyzuje sociální a ekonomickou situaci vícečetných rodin v ČR. Celkový rozbor státní podpory rodin s (více) dětmi dochází k závěru, že byla v uvedeném období účinná, a to zvláště u rodin s nižšími příjmy a vyšším počtem dětí. Pro zefektivnění rodinné politiky je pak v práci doporučena neustálá revize stávajících, případně i zavádění nových (zejména nefinančních), opatření.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses