Automobilový průmysl v ČR v letech 2015-2020 a vliv pandemie Covid-19 na jeho postavení. - Talman, Roman; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Kozák, Jan, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je analyzovat automobilový průmysl v České republice v letech 2015-2020 a dopad pandemie covid-19 na finální výrobu a prodej osobních automobilů v České republice. V první části práce zahrnuje vymezení automobilového průmyslu v České republice. Druhá kapitola se zabývá vymezením makroekonomických veličin a to hrubého domácího produktu, zaměstnanosti a teorii otevřené ekonomiky a zahraničního obchodu. Praktická část pomocí analýzy zjišťuje vývoj podílu automobilového průmyslu na exportu a HDP v České republice. Také je analyzovaná zaměstnanost a mzdy v automobilovém průmyslu. Následné jsou zkoumány a analyzovány dopady pandemie Covid-19 na automobilový průmysl jakož i aktuální situace na trhu automobilového průmyslu.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses