Ekonomické aspekty pořádání hudebních akcí v památkových objektech - festival na Třemšínském zámku - Zadák, Norbert (2022)
Předkládaná bakalářská práce pojednává o pořádání hudebních akcí v prostředí kulturních památek. Hlavním cílem práce je identifikace faktorů udržitelnosti kulturní památky, ve kterých jsou pořádány hudební akce. Hlavní část práce představuje pozitivní a negativní externality a zároveň se práce zaměřuje na analýzu provozu kulturních objektů. Práce sleduje ekonomické a kulturní aspekty hudebních akcí v souvislosti s památkovými objekty. Praktická část práce nachází možné symbiózy kulturní památky a hudebního festivalu. V rámci zpracování a výkladu dat z řízených hloubkových rozhovorů jsou vyvozeny závěry, které budou převedeny do praktické roviny pořádání hudebního festivalu REPETE.