Analýza faktorov ovplyvňujúcich tržby tímov NHL - Kachnič, Peter; Holý, Vladimír; Kavřík, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cieľom tejto práce je vytvorenie regresného modelu, ktorý vysvetľuje celkové tržby jednotlivých klubov NHL, na základe dátového súboru za obdobie rokov 2015-2019. V úvode je vysvetlená problematika a zároveň aj popis histórie NHL z pohľadu finančného vývoja súťaže, spolu s základnými pojmami a ukazovateľmi. Taktiež sú stanovené výskumné otázky, ktoré budú zodpovedané v priebehu práce. Nasleduje analýza jednotlivých nezávislých premenných pomocou jednoduchej regresie a na základe výsledkov sú niektoré premenné vyradené z potencionálnych pre regresný model. Následne samotná regresná analýza, kde je popísaný finálny model. Na záver je podľa finálneho modelu predpovedaná hodnota tržieb pre novovzniknutý tím Seattle Krakens ktorý v roku 2022 dohral svoju prvú sezónu v súťaži.
Vedoucí práce: Vladimír Holý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses