Míra projektifikace v České republice - Lukshina, Elena; Hájek, Jiří; Krupa, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této diplomové práce je zjištění míry projektifikace v České republice na makroekonomické úrovni a porovnání míry projektové činnosti mezi hospodářskými odvětvími. Míra projektifikace je taktéž porovnána s výstupy ze zahraničních studii na stejné téma. Dále studie má za cíl zjistit, zda míra projektifikace závisí faktorech, jako velikost firmy, hospodářské odvětví a jestli míra projektifikace má růstový trend. Míra projektifikace je měřena pomoci podílu projektové práce na celkové práce vykonané ve firmách napříč odvětvími. Sběr dat probíhal dotazováním ve společnostech z celé České republiky pomoci online dotazníku a telefonickým dotazováním. Na základě sběru byl vytvořen stratifikovaný vzorek s 366 odpověďmi. Testování hypotéz závislosti míry projektifikace na zmíněných faktorech a růstového trendu projektifikace probíhalo t-testem a analýzou rozptylu. Hlavním výstupem praktické části je odhadnutá míra projektifikace, která dosahuje 23,8 %. Jedná se o první empirickou studii, která poskytuje unikátní výsledky podílu projektové práce za celou českou ekonomiku.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses