Hodnocení videokonferenčních aplikací pro potřeby online výuky - Nejedlý, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou online výuky a využitím videokonferenčních aplikací pro její realizaci. Hlavním cílem bakalářské práce je vybrat videokonferenční aplikace vhodné pro online výuku a následně je porovnat podle zvolených kritérií. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část práce definuje online výuku, představuje její pozitiva i negativa, popisuje aktuální poznatky z doby pandemie Covid-19 a konkrétní způsoby online výuky. Praktická část se zaměřuje na výběr vhodné videokonferenční aplikace pro realizaci synchronní online výuky. Nejprve jsou vybrány a představeny aplikace Microsoft Teams, Skype, Webex, Zoom, Google Meet a Kaltura. Následně je provedeno vícekriteriální hodnocení těchto aplikací a výstupem je seznam doporučení pro výběr vhodné videokonferenční aplikace pro online výuku.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses