Práce z domova a work-life balance - Břicháčková, Lucie (2022)
Hlavním cílem práce je posouzení schopnosti balancovat rodinný a pracovní života v rámci práce z domova. Dále se práce zabývá home office a jeho vlivem na psychickou pohodu zaměstnance a zkoumá klíčové faktory ovlivňující jak well – being jednotlivce, tak jeho schopnost pracovat efektivně. Ke sběru dat nutných pro vlastní výzkum práce byla zvolena metoda dotazníkového šetření, které bylo později vyhodnoceno. Na základě získaných dat nebyla hypotéza „Práce z domova zlepšuje rovnováhu mezi osobním a rodinným životem a nemá negativní vliv na duševní a fyzickou pohodu pracovníka.“ plně verifikována. V závěru práce jsou předložena doporučení pro zaměstnavatele, která mohou svým přístupem ovlivnit míru spokojenosti pracovníka s prací z domova.